Zomer in november
Door: Liesbeth
Blijf op de hoogte en volg Liesbeth
26 November 2006 | Italië, Firenze
Gisteren zijn we naar Siena geweest. Da's zo'n 1,5 uur met de trein hier vandaan. Daar aangekomen was het ongeveer een half uur lopen naar het centrum.... Bergopwaarts... Dat voel ik dus wel een beetje in mn kuiten. Maar, het mocht de pret niet drukken, want het is een heel mooi stadje! Eerst hebben we zitten lunchen midden op het Piazza del Campo, het grote plein in de binnenstad, naast het oude stadhuis. Daarna zijn we dit stadhuis in geweest. Hier is een beroemd fresco van Lorenzetti, namelijk het Goede en Slechte Bestuur. Leuk om eens in het echt te zien.
Daarna zijn we naar de Dom gelopen, daar nog wat idiote springfoto's gemaakt (die later volgen) om vervolgens de dom ook in te gaan. Was heel erg mooi. De zuilen zijn in een soort zebra-print geschilderd, en op de vloer liggen heel veel en ook hele mooie mozaieken. Nog wat verder gebanjerd, om daarna lekker een stuk pizza te smikkelen op het plein. En toen alweer naar huis. Oja, en tussendoor hebben we nog wat winkeltjes bekeken. Altijd leuk...
Thuis aangekomen bogen we ons over de couscous die we de dag ervoor hadden gekocht. Het was heerlijk, maar veel! we hadden bijna 3 keer zoveel als we nodig hadden... Buikjes vol dus.
Na het eten bleven we nog tot ongeveer 3 uur (ja, snachts!) in de woonkamer zitten met wat chips en drinksels om Lama Moordspel te spelen, en noge en ander raar maar erg leuk spel. Om 3 uur ging ik naar bed, erg moe...
En ja, dan wordt je vandaag gewoon weer om kwart voor 8 wakker... Idioterie... Dus ik maar even douchen. Als er meer mensen tegelijk douchen is er namelijk haast geen water, dus ik dacht, ik neem er mn voordeel van dat ik zo vroeg ben. Heerlijk gedouched dus :)
Maar, daarna ben ik toch nog maar even mn bedje in gesprongen, waar ik tot 12 uur (!) heerlijk heb liggen tukken.
En toen gebeurde het... ik liep de huiskamer in. En tot mijn stomme verbazing liepen er een paar meiden met zomershirtjes en rokjes met blote benen en slippers buiten. Het leek wel zomer!!!
Ik ben op een bankje naast het huis gaan zitten, kop in de zon, en genieten maar. (Oja, had inmiddels ook een rokje aangedaan) Heerlijk!
Global Warming is niet al te best, maar het weer... Lekker! En dat eind november... 't moet niet gekker worden.
In plaats van het geplande bieben deze dag, besloot iedereen deze dag lekker in de stad door te brengen. We gaand an ook zo weg om eens flink het Italiaanse ijs te gaan testen. En vanavond gaanw e met z'n allen (16 mensen) uit eten. Lekker pizza of lasagne ofzo eten.
Nee, het is goed toeven hier, ondanks dat er ook best hard gewerkt wordt! Alleen vandaag lekker niet, vandaag genieten we...
Lies
26 November 2006 - 17:01
Jeannette:
Lekker genieten van het zonnetje en ik hoop dat het weer zo blijft. En was de pizza of lasagne lekker net zo als thuis?Ik lees graag je berichtjes en kijk uit naar de fotos.Veel plezier tot de volgende brief. gr Jeannette -
27 November 2006 - 13:01
Marjo:
Hoi Lies, leuk dat je ook naar sienna geweest bent. Leuke stad, wij hebben hem ook wel eens bezocht. Zal je niet te bruin worden met al die zon, anders steek je zo bij ons af, als je weer terug bent. Zo'n maandje in het buitenland studeren wil iedereen wel, lijkt mij. Veel plezier en groeten van alle kooien