knoflook en improvi-sint
Door: Liesbeth
Blijf op de hoogte en volg Liesbeth
05 December 2006 | Italië, Firenze
Gisteren heb ik zowat de hele dag in de bieb gezeten. Gepoogd Italiaans te lezen. Ik kan prima alle woorden vertalen, maar of er een Nederlandse zin van komt... Nope. Maar al met al wordt de strekking wel wat duidelijker. Na de lunch zijn we met zijn 7 een megaboodschap gaan doen bij de goedkopere Penny-marked. Het waren nogal wat flessen, pakken en potten dus we hebben onze ruggen zogezegd goed benut op de terugweg. Daarna ben ik toch maar weer snel aan de slag gegaan. Ik wilde 's middags langs meneer Bert omdat ik een beetje vastloop, maar die was in geen velden of wegen te bekennen. 's Avonds aten we sla, belde ik met ons mam en keken we nog wat dvd's.
Vanmorgen was er weer om 9.15 college. We kregen een entry te lezen zoals we die zelf ook moeten schrijven. Na het lezen ervan gingen we het analyseren. Wederom kwam ik tot de conclusie dat er nog een hoop werk te verrichten is. Bij iedereen overigens, dus dat scheelt een beetje.
Hierna kregen we college over wederzijdse invloeden van Vlaamse en Italiaanse kunstenaars. Was erg leuk. Na het college heb ik nog even met meneer Bert gepraat over mijn onderwerp, waarna ik wel weer wat nieuwe inzichten kreeg.
Een aantal boeken dat ik nodig heb staat niet op zijn plaats in de kast. Dat betekent dus dat iemand anders ze leest. Al een aantal keer heb ik alle stapels afgezocht, maar niets gevonden. Wat bleek, meneer Bert had ze op z'n kamer... Maar nu heb ik ze dus, dus ik heb weer wat nieuw leesvoer, een boek in het Frans en een in het Duits.
Na college ging ik douchen, en daarna weer vlijtig aan de slag, tot een uurtje of 4. Toen ben ik naar de stad geweest om de overige 3/5 van mijn van mijn cadeau aan te schaffen. Dat was best lekker, even in mn up door de stad banjeren. Het is onwijs gezellig versierd met allerlei kerstlichtjes, dus ik was helemaal in m'n element.
En eenmaal weer thuisgekomen heb ik tomaat, knoflook gesneden en twee mandarijnen gegeten, én een sint-schuimpje.
En zojuist kwamen sint en piet binnenvallen. Fotos komen later nog...
Maar laten we zeggen dat er erg veel creativiteit bij kwam kijken.
Nou lieve mensen, ik ga naar boven, heerlijk avondje vieren. Fijne avond allemaal, en wel zoet zijn he!